Linkbuilding Uitbesteden​

Zie jij op tegen het doen van email outreach? Of heb jij simpel weg geen tijd voor linkbuilding? Gelukkig kunt u uw linkbuilding nu uitbesteden aan GrowhtDigital! Wij hebben een gespecialiseerd linkbuilding team die alles weten op het gebied van backlinks. Wilt u dat wij deze werkzaamheden overnemen op een professionele manier? Besteed dan vandaag uw SEO linkbuilding uit aan onze linkbuilding specialisten.

Linkbuilding uitbesteden scheelt veel tijd

Linkbuilding is een essentieel onderdeel als het gaat om zoekmachine optimalisatie. De meeste bedrijven vinden het lastig om goede linkbuilding zelf uit te voeren of hebben er te weinig tijd voor. Daarnaast vereist linkbuilding ook de nodige kennis en online connecties. Uit onderzoek van Gartner is tevens gebleken dat Online Marketing, waar linkbuilding onderdeel van is, vaak wordt uitbesteed. Het is dus geen overbodige luxe om linkbuilding uit te besteden aan linkbuilding specialisten. Zo kunt uw bedrijf zich concentreren op andere zaken.

Online Marketing
Hoger level

Waarom is linkbuilding essentieel voor SEO?

Linkbuilding is heel erg belangrijk voor SEO, omdat backlinks erg belangrijk zijn voor de autoriteit van een website. Een website met een hoge autoriteit scoort hoger in Google. Door het aantal links die verwijzen naar uw website kan Google zien hoeveel mensen uw website aanraden. Linkbuilding en SEO zijn beide een onderdeel van online marketing. Met kwalitatief goede links wordt u beter gevonden op het internet. Het bouwen van links is veel moeilijker en tijdrovender dan het aanpassen van je On-Page SEO. Dit is een belangrijke reden waarom Google linkbuilding ziet als een belangrijke SEO factor.

Waarom is linkbuilding zo complex?

Linkbuilding is een onderdeel van SEO war erg complex is. Dit komt omdat het veel invloed heeft op uw positie in de zoekmachines. Daarnaast hangt het af van het type backlinks wat uw website nodig heeft. Er zijn veel verschillende zaken die linkbuilding zo complex maken, daarom hebben we ze even globaal op een rijtje gezet

Linkbuidling concurrentie onderzoek

Voordat men begint met linkbuilding is het goed om eerst een concurrentieonderzoek te doen. Hiermee wordt er gekeken naar wat de concurrentie doet op het gebied van linkbuilding. Er wordt dan onder andere gekeken de volgende zaken

 • Wat voor type backlinks heeft de concurrent?
 • Hoeveel backlinks heeft de concurrent?
 • Welke anchor teksten hanteert de concurrent?
 

Dit is een greep uit meer dan 50 zaken die GrowthDigital bekijkt voordat er begonnen wordt aan linkbuilding. Ons doel is om uw website hoger te ranken dan de concurrentie, dus moeten we er ook voor zorgen dat we linkbuilding beter doen dan de concurrentie. Daarvoor moeten we dus meer en betere links hebben dan de concurrenten. Als de Off-Page strategie beter is als de concurrentie, is de kans groot dat u ook snel hoger in Google zal staan dan de concurrentie.

Metrics van backlinks

Backlinks hebben metrics, dit zijn kwaliteit scores die worden gegeven aan een website of URL. Deze metric zijn gemaakt door de grootste SEO tools zoals Moz, Majestic en Ahrefs. Elke tool heeft zijn eigen berekening voor het berekenen van de kwaliteit van een URL. Deze scores worden vaak bepaald door een hele hoop zaken. Het gaat erom dat de hoge kwaliteit links, links van een andere website naar jouw toewijzen. Elke link van een hoge kwaliteit geeft een positieve link “juice”, wat wil zeggen een boost om hoger in Google te komen. De tools hanteren de volgende afkorting voor hun metrics:

 • Moz (DA/PA)
 • Majestic (CF/TF)
 • Ahrefs (PR)
 

Linkbuilding uitbesteden kan u daarom het beste bij GrowthDigital doen. Wij houden rekening met alle URL metrics en zorgen dat u alleen de beste links krijgt die ook daadwerkelijk helpen met uw positie in de zoekmachines

Backlinks hebben positieve en negatieve gevolgen

Linkbuilding uitbesteden dis ook verstandig als u niet de kennis hebt om op de juiste manier te linkbuilden. Het is namelijk erg belangrijk dat linkbuilding goed gebeurd met alleen links die autoriteit en expertise hebben. Op de juiste manier linkbuilden kan helpen om hoger in Google te komen. GrowthDigital heeft hier al vele klanten bij geholpen. Wat wij uit ervaring weten is dat gekochte links of het zelf creëren van spam links averechts werkt. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer er agressieve linkbuilding technieken gebruikt worden uw website een penguin penalty krijgt.

Verschillende soorten linkbuilding

Er zijn veel manieren van linkbuilding, omdat er ook veel verschillende backlinks zijn. Het is belangrijk om een linkbuilding specialist in te huren, omdat het essentieel is om een natuurlijk link profiel te hebben. Linkbuilding kan negatieve gevolgen hebben als Google Bot ontdekt dat er te veel links in één keer op uw website afkomen.  Er zijn vele verschillende soorten backlinks een paar bekenden zijn bijvoorbeeld: Guestposting, commentposting, blogposting, outreaching en web 2.0 posting.

Voor al deze methodes zijn weer allemaal verschillende slimme tactieken zoals deze lijst van Mangools

Waarom kost linkbuilding vaak veel tijd?

Als linkbuilding op de juiste manier gedaan wordt kost het simpelweg gewoon veel tijd. Backlinks met veel tekst zijn vaak beter dan profile links die bijna geen tekst hebben. Daarnaast kost ook het mailverkeer om partners te vinden en linkbuilding mogelijkheden veel tijd. De mogelijkheden verschillen weer per branche, want backlinks uit de zelfde branche werken beter dan links van een website die niks met uw branche te maken heeft. Alles bij elkaar kost het gewoon veel tijd, dit is ook de reden dat veel bedrijven een linkbuilding bureau inschakelen.

Linkbuilding Kost tijd

Wat is het verschil tussen linkbuilding en het kopen van links?

Veel mensen denken dat linkbuilding hetzelfde is als het kopen van links. Dit is een misvatting. Het kopen van links is tegen de Google guidelines en daarom doen wij dit ook niet. Het kopen van links is vaak ook nog eens slecht voor uw website, omdat dit vaak lage kwaliteit links zijn of ze worden in verloop van tijd weggehaald. Linkbuilding is het actief zoeken naar relevante links met autoriteit om deze naar uw website te bouwen. Dit doe je bijvoorbeeld door actief te zijn op het internet met blog posts op nieuws websites of elders. U kunt er zelf ook actief aan bijdragen door bijvoorbeeld een blog te beginnen. Als u daar relevante content op post dan krijgt u vanzelf links van andere websites.

online webdesign

Waarom een GrowthDigital linkbuilding specialist?

 Veel marketing bedrijven bieden linkbuilding aan dit is algemeen bekend. Maar waarom zou u  uw linkbuilding uitbesteden aan GrowthDigital? Veel van onze klanten zijn overgestapt van andere online marketing bureau’s en als wij dan kijken naar het werk wat er gedaan is, is dit vaak erg weinig of van een te lage kwaliteit. Linkbuilden kent een aantal vuistregels die vaak vergeten worden door andere bureau’s en dat zijn de volgende:

 • De link moet blijven bestaan.
 • De link moet een link zijn met backlinks.
 • De link heeft goede metrics nodig.
 • De link heeft social signalen nodig.
 • Google moet de link ook kunnen vinden en crawlen.
 • De link hoeft niet geïndexeerd te zijn.
 • Jij moet zo veel mogelijk de baas zijn over de link.
 • De link moet de juiste anchor text bevatten. 
 

Met al deze zaken houden wij rekening. Wij bouwen link schema’s met verschillende soorten links en zorgen ervoor dat er alleen contact gezocht wordt met websites die ook echte waarde toevoegen aan uw website.

linkbuilding specialisten
Expert GrowthDigital

Wij maken alleen hoge kwaliteit handgeschreven links

Wij maken geen gebruik van blackhatlinks en blackhatmethodes. Dit zijn methodes die in 2020 juist schade toedienen aan de websites. Dit zijn vaak programma’s zoals GSA die miljoenen backlinks in één keer sturen. Deze links zijn op geen enkele manier goed voor uw website. Vroeger was het mogelijk om met zulke links te ranken maar tegenwoordig is Google slimmer dan dat. Wij schrijven onze link tekst zelf en maken gebruik van recente informatie over het onderwerp. Daarnaast kopen wij geen links, dit heeft namelijk negatieve gevolgen.

Bij GrowthDigital wordt geen risico genomen met uw website. Wij bouwen alleen backlinks van zeer hoge kwaliteit en die voldoen aan de vuistregels die wij eerder hebben benoemd. Wil jij dus je linkbuilding uitbesteden aan een echte expert op het gebied van linkbuilding? Dan ben je bij GrowthDigital aan het juiste adres. Bij ons weet u zeker dat linkbuilding een positief resultaat heeft op uw SEO. Wil u graag uw linkbuilding uitbesteden? Bel vandaag nog naar 050 (37276398) voor meer informatie over onze services. Betere zoekresultaten krijgt u met GrowthDigtal. 

Klaar voor een online marketing stap?

We werken met de volgende klanten:

Ervaar SEO optimalisatie met 97% klanttevredenheid